new eng test tijdelijk

new eng test tijdelijk

news nl

read in ENG

2 sep 2019

Dank aan Leon Verdonschot voor een mooi artikel in cultureel maandblad Zuiderlucht! Hier ook online te lezen: https://www.zuiderlucht.eu/ptmy-een-weeshuis-vol-hits/


 21 aug 2019

Weer een paar hele mooie recensies, zo zegt New Folk Sounds : ‘allerbeste folkbluesrockpop uit eigen land!’ En Real Roots Café zegt: ‘een Nederlandse surprise!…laat je betoveren en meeslepen door Jodymoon. Dusssss….. meer reviews onder reviews

4 juni 2019

onze nieuwe single ‘Never Run Out’ De video is een ‘home movie’ uit circa 1930, over twee meisjes die op avontuur gaan. Met dank aan Prelinger Archives! Het is gedramatiseerd, ze acteren dus. Het is onbekend of de meisjes echt Jean en Joan heten en ook de maker en andere personen in de film zijn onbekend. De levendigheid van de twee meisjes past erg goed bij het nummer vinden wij. Het is ontroerend om te beseffen dat de meiden nu of héél, héél oud moeten zijn, of waarschijnlijker, al overleden. Wat een geweldige tijdmachine is film, om zo een kijkje te krijgen in dit tijdperk en deze meisjes in de bloei van hun leven.

18 mei 2019

weer veel goeie nieuwe recensies van ons album erbij! zie reviews

3 apr 2019

we hebben een live versie gemaakt van het openingsnummer van ons album: ‘Sing Low’


14 mrt 2019

Live on NPO Radio 5 @De MAX met ‘A Love Brand New’ en ‘Sing Low’ + interview. Luister naar de songs en het interview HIER

6 feb 2019

A.s. zaterdag 9 feb. spelen we in Muziekcafe bij avrotros op NPO radio 2. We spelen om 16.00, zet je radio aan dusss….

28 jan 2019

Album-presentatie, Walhalla Rotterdam Ontzettend veel dank voor jullie komst en overweldigende applaus, bloemen, kaartjes en alle lieve woorden n.a.v. onze cd presentatie gisteren @ Theater Walhalla. Hartverwarmend! Hier beneden een kleine impressie. (klik op foto om te vergroten) Foto’s: Thom Frijns Meer foto’s HIER Meer foto’s HIER

2 jan 2019

Nóg een voorproefje op ons nieuwe album dat uitkomt op 18 januari, Hey Son. Speciale gasten op dit nummer: Johan de Haan op klarinet, Joanne Wigmans op alt-viool en natuurlijk Marie-José Didderen op cello en Annelieke Marselje op viool. Luister op Spotify. Enjoy!!  https://spoti.fi/2RxoIuE

10 dec 2018, nieuwsbrief

Hallo allemaal, We ontvingen heel veel positieve reacties op onze nieuwe single A Love Brand New, ontzettend fijn dat jullie hem mooi vinden! Mocht je hem nog niet gezien hebben of je wilt hem nog eens zien: ga naar YouTube. Veel mensen hebben ons gevraagd of ze ons nieuwe album al voor het begin van alle optredens zouden kunnen kopen, zodat men de songs al een beetje kan leren kennen en meezingen ;-). Begrijpelijk… Daarom leek het ons een goed idee om exclusief voor onze trouwe nieuwsbrieflezers het album al vóór de officiële release van 18 januari 2019 beschikbaar te maken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze albums én het nieuwe album met speciale korting (tijdelijke actie!). Verder goed nieuws is dat AL onze oudere albums vanaf nu ook beschikbaar zijn op alle digitale platforms en streamingsdiensten zoals Spotify (en iTunes-Apple Music,Google Play, Deezer).

16 nov 2018, nieuwsbrief

Hallo allemaal, Met trots presenteren wij het eerste voorproefje op ons nieuwe album ‘A Love Brand New’. Het is de gelijknamige titelsong van het album. Vanaf maandag is de song ook te beluisteren op alle streamingdiensten zoals Spotify, Amazon Music, Deezer etc… Draaien maar! Het album komt officieel uit op 18 januari en op zondag 27 januari is de cd presentatie in theater Walhalla, Rotterdam. Als je nog geen kaartje hebt gekocht: wacht niet te lang. Zie de concertlijst bij het menu shows voor de volledige tour tot nu toe.

05 sep 2018, nieuwsbrief

Hallo allemaal,

We zijn sinds een hele tijd druk bezig aan ons nieuwe album. We hebben veel geschreven en uitgeprobeerd, afgekeurd en omarmd. Het proces is intens. Het wordt anders, het wordt hetzelfde, het is Jodymoon. De titel is A Love Brand New.

De albumpresentatie van A Love Brand New is op zondag 27 januari 2019 in theater Walhalla in Rotterdam om 15.00  Kaarten zie shows. Neem je vrienden en familie mee, maar treuzel niet want theater Walhalla is niet zo groot als De Kuip. Mocht het vol zijn dan zijn we door het hele land te vinden. Voor de écht heel erg nieuwsgierigen onder jullie: Op de twee concerten vóór de albumpresentatie spelen we ook al songs van het nieuwe album ;-).

We zijn tegenwoordig ook te vinden op Instagram , dus fijn als je wat van je laat horen daar.

Het is een spannende tijd.


22 apr 2018, nieuwsbrief

De rest van dit jaar zullen we werken aan ons nieuwe album dat begin 2019 zal uitkomen!


05 feb 2018

Het jaar is goed begonnen met optredens door heel Nederland: we hebben al gespeeld in Almere, Lelystad, Horst en Bemmel… en er komen er nog een heel stel. Een mooi vooruitzicht! We geven al een voorproefje van ons nieuwe album dat later dit jaar uitkomt. Digna neemt daarbij een bas in de hand en Johan speelt lap-drum. Lap-drum? Om er achter te komen wat dat is zal je toch echt moeten komen kijken en luisteren :-).

p.s weliswaar niet te zien op de foto’s maar cello en viool zijn er vaak bij!

foto’s Rob T.A. Janssen (b&w) & Hans Rutgers

12 nov 2017, nieuwsbrief

Dat was weer genieten op het Duitse Salonfestival: twee uitverkochte shows in Düsselforf en Karlsruhe. Nice!


19 jul 2017

Mocht je in Madrid, Valencia, Mallorca, Ibiza, Beirut of Jeddah zijn… aan de lunch, diner,  koffie, of iets anders in het #Capuccinograndcafe dan zou het goed kunnen dat je Jodymoon hoort ;-). Ons nummer Hitchhike Overdrive is uitgebracht op vol.10. Mooie zomer!


04 apr 2017

We hadden een heerlijke tourmaand maart: dank aan iedereen die erbij  was!


12 jan 2017

artikel over ons optreden in Aken: wunderbar!


23 dec 2016

De Inuit hebben 100 woorden voor sneeuw*, wij hebben 40 Days. Dit jaar zal er geen witte Kerst zijn, maar misschien dat onze nieuwe video-clip jullie wat warmte brengt.

Fijne feestdagen en graag tot ergens in 2017!

Liefs, Johan & Digna

* is een broodje aap.


12 nov 2016

Ons tourtje van drie Duitse steden voor het Salonfestival was een triomftocht! Bij ‘Musik zu Gast’ stellen mensen hun woning of zaak open voor publiek voor concerten of lezingen. Dank aan alle Gastheren- en dames voor hun grote gastvrijheid!


22 mei 2016

Luxor Live Arnhem!


29 mrt 2016

Leuk voorproefje in Hengelo voor ons optreden volgend jaar 1 april 2017.


17 mrt 2016

Bilbao was geweldig, de foto’s zijn het bewijs!!


11 feb 2016

Net bevestigd: we spelen in maart in Bilbao op het Musiketan Festival!


24 dec 2015

We hebben de album-jaarlijst van OOR toch maar mooi gehaald dit jaar:

op 110 nog wel 🙂 Hé, da’s wel bóven Muse, Joe Jackson en Bob Dylan om er maar eens een paar te noemen. Er zijn trouwens ook lijstjes waar we op één staan: bij Loesje Houtkoop en Peter Keijsers.


10 dec 2015

interview in Zuiderlucht van december.


 20 nov 2015


03 okt 2015

Yessss kogel is door de kerk: Donderdag 7 januari concert Jodymoon met Philharmonie Zuid Nederland in de Muziekgieterij te Maastricht…. Houd de datum alvast vrij!!


02 sep 2015

Back on track! Na een welverdiende vakantie zijn we weer terug. Voor september en oktober staan er een hele reeks leuke optredens op stapel en ondertussen stromen de lovende recensies ook weer binnen. We hebben zin in een nieuw seizoen!


03 jul 2015

Onze cd is nu ook verkrijgbaar in Hi Res Audio. Als je audiofiel bent is dit een must want je hoort onze muziek in het orginele 24 bit 96 kHz geluid: NOG meer details!


07 jun 2015

Gisteren speelden we 5 nummers live bij Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Mooie uitzending!


15 mei 2015

Afgelopen nacht speelden we op NPO Radio 2 in het kader van De Nacht Van De Vluchteling twee liedjes live: Kijk en luister hier naar Hitchhike Overdrive907 Steps + interview


27 apr 2015

Onze single Hitchhike Overdrive wordt goed opgepikt in Hilversum en is vaak te horen op NPO radio2!


08 apr 2015

Nieuwe video en single: Hitchhike Overdrive is de tweede single van ons nieuwe album ‘All Is Waiting’.


 01 apr 2015

Drukke weken: we waren bij 3FM, NPO radio 2, NPO radio 1, IKONHUIS @NPO tv2, en dat is allemaal te zien in dit filmpje, want we werden gestalked door een filmploeg


 14 mrt 2015

Het gaat lekkerrr!

Veel goeie dingen: de (lovende!) recensies stromen binnen, morgen zijn we te zien op TV2 bij de IKON in de talkshow ‘De Nieuwe Wereld’ (11.30) EN we spelen live op radio 3fm bij BNN’s ‘Timur en Rámon’ (12.15). Daarna meteen door naar een van de leukste theaters van Nederland: Walhalla in Rotterdam. zie shows.


02 mrt 2015

Artikel in Dagblad de Limburger vandaag. “Mysterieus en al helemaal niet voor de hand liggend”

Lees het artikel HIER


27 feb 2015, nieuwsbrief

 

Tadaaaaa, het is tijd voor champagne, want het is het zover ons nieuwe album All Is Waiting is uit!! We hebben er lang aan gewerkt, maar hij is dan ook helemaal geworden zoals we dat wilden. Tja twee eigenwijze zielen he?! 😉 All Is Waiting is te bestellen via onze website, bol.comAmazon.deAmazon.com en iTunes. Of je gaat ouderwets naar de platenzaak: Concerto of Plato. Op zondagmiddag 8 maart om 16.00 is de cd presentatie in Paradiso te Amsterdam. Wacht niet te lang met kaartjes bestellen, want het gaat snel!! Er zijn ook weer radio optredens bijgekomen. Op zaterdag 7 maart, spelen we in Muziekcafe vanaf 16.00, Radio 2 en diezelfde avond nog in Met het Oog op Morgen, tussen 23.00 en 0.00, Radio 1. Op 5 april spelen we in Dit is de Dag, Radio 1.

De winnaars van de prijsvraag zijn: Nicole Peeters uit Maasmechelen (B) en Jos Caris uit Roermond. Gefeliciteerd!! Een gesigneerd album komt dit weekend naar jullie toe. Het goede antwoord was: 3 momenten. Er waren mensen die 2 momenten aangaven, maar dan in hun toelichting wel de 3 scenes beschreven waar het om ging. Die hebben we uiteindelijk wel goed gerekend.

Tot snel!


16 feb 2015

Gisteren live gespeeld bij Omroep Friesland, was hardstikke leuk! Kijk en luister naar 2 tracks van ons nieuwe album: 907 Steps, en de single The Long Way Round. En kijk ook even naar mijn nieuwe jurk 🙂


15 feb 2015

Erg tof om onze nieuwe songs te spelen in het sfeervolle Heerenlogement in Beusichem.


14 feb 2015, nieuwsbrief

Hallo allemaal,

We krijgen veel goede reacties op onze nieuwe single en videoclip ‘The Long Way Round’ en hij is al regelmatig te horen op Radio 1 en 2. !! Actie: maak kans op ons nieuwe album All Is Waiting, … gesigneerd !! Tel hoeveel momenten er zijn dat je de songtekst in spiegelbeeld ziet in onze nieuwe videoclip ‘The Long Way Round’ en je maakt kans op een gesigneerd album. We geven er twee weg. Bekijk de clip op YouTube. Mail je oplossing, naam en adresgegevens naar info@jodymoon.com vóór 27 februari. Het nieuwe album ‘All Is Waiting’ komt uit op 27 februari en is dan te bestellen via onze website, bij bol en iTunes. Op zondagmiddag 8 maart is de cd presentatie in Paradiso te Amsterdam. Zorg dat je niet te lang wacht, want het gaat snel met de kaartjes!!

Er komen ook steeds meer radio optredens bij. We waren al in OBA Live in Amsterdam afgelopen donderdag en we zijn te horen op Radio Fryslan op maandag tussen 14.00 en 15.00. Op zaterdag 7 maart, Met het Oog op Morgen, tussen 23.00 en 0.00, Radio 1. En er zitten er nog een paar in het vat, als daar duidelijkheid over is horen jullie dat.

Tot snel!


13 feb 2015

OBA live was lekkere kick-off voor ons radio & tv seizoen. Bekijk HIER de uitzending, wij zitten op 13.35 en 46.45


29 jan 2015

De eerste single van ons aankomende nieuwe album All Is Waiting is uit. De titel is ‘The Long Way Round’. We hebben drie lange dagen veel plezier gehad met het maken van deze stop motion video

Het nieuwe album komt uit op 27 februari.


13 jan 2015

Je kunt nu kaartjes bestellen voor onze cd-presentatie in Paradiso. hier